Yeni çalışma, Avrupalıların gelişinden önce Amerika'da cüzzamın var olduğunu ortaya koyuyor

Jandarma

New member
Bilim adamları, bir bakteri türünün, Amerika'ya ilk önce bulaşıcı ve potansiyel olarak ölümcül bir hastalığın geldiği tarihi yeniden yazdığını söylüyor. Ve Avrupalı kaşiflerin gelişinden çok önce oldu.

Paris, Fransa'daki Institut Pasteur'dan araştırmacılar, bir ABD üniversitesinin yardımıyla, yakın zamanda bir haber bülteninde, Amerika'da cüzzam veya Hansen hastalığı olarak bilinen hastalıktan ikinci bir bakteri türünün de sorumlu olduğunu duyurdu.

Geçmiş yıllarda, birçoğu olarak bilinen bakterinin Mycobacterium Leprae Cüzamlı ve sadece Amerika'da erken Avrupalı kaşifler ve yerleşimciler tarafından yayıldı.

Bununla birlikte, ikinci bir bakterinin vahiy, mevcut bir zorlama zaten Yeni Dünya evini çağıran kıtalarda olduğu için yerleşimcileri kafasına suçlama teorisini koyuyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde teyit edilen ilk bilinen nadir mpox suşu vakası

Paris'teki Institut Pasteur, Amerika'daki hastalıktan sorumlu ikinci bir bakteri türü bulduklarını açıkladı. (Netflix/Paramount)

Bakteri Mycobacterium lepromatoz Araştırmacılar, Avrupalıların gelmesinden önce 1000 yıl boyunca var ve enfekte olmuştu.

Institut Pasteur'daki Mikrobiyal Paleogenomik Laboratuarında Çalışmanın ve Araştırmacı'nın ilk yazarı Dr. Maria Lopopolo, Amerika'daki cüzzamla ilgili her şeyi değiştirdiğini söyledi.

“Bu keşif Amerika'daki cüzzam tarihi hakkındaki anlayışımızı dönüştürüyor. Avrupalılar gelmeden çok önce bir hastalık türünün yerli popülasyonlar arasında endemik olduğunu gösteriyor.” Dedi.

Potansiyel olarak ölümcül zoonotik virüs ABD'de bulunan, insanlara yayılma endişelerini ortaya çıkarır

Laboratuvar araştırması

Paris'teki Institut Pasteur'daki bilim adamları, Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi ve Colorado Üniversitesi ile birlikte çalışmayı yürüttüler. (Istock)

Institut Pasteur'daki Mikrobiyal Paleogenomik Laboratuarından Bilim Adamları tarafından yönetilen çalışma, Fransız Ulusal Bilimsel Araştırmalar Merkezi ile birlikte ve ABD'deki Colorado Üniversitesi – sonra başladı. Mycobacterium lepromatoz 2008'de Meksikalı bir hastada ve 2016'da Britanya Adaları'nda kırmızı sincaplar bulundu.

Genomları yeniden yapılandırmak için gelişmiş genetik teknikleri kullanma Mycobacterium lepromatoz Arjantin ve Kanada'dan eski bireylerden, bilim adamları farklı bölgelerden gelen iki suşun genetik olarak yakın olduğunu buldular. Mycobacterium Genom aile ağacı, yani bakterilerin kıtaya hızla yayıldığı anlamına gelir.

Sürüm, sonuçların bunu doğruladığını belirtti. Mycobacterium lepromatoz zaten Kuzey ve Güney Amerika'ya yayılmıştı.

Laboratuvarda çalışan kadın bilim adamı

Araştırmacılar, antik insan kalıntılarından 800'den fazla farklı DNA örneği ve cüzzam belirtileri gösteren son tıbbi vakaları inceleyebildiler. (Istock)

Araştırmacılar, yayınlanmaya göre yerli topluluklar, çeşitli uluslararası kurumlar ve arkeologlarla işbirliği içinde çalıştılar ve eski insan kalıntılarından 800'den fazla DNA örneği ve cüzzam belirtileri gösteren son tıbbi vakalar inceleyebildiler.

Institut Pasteur'daki çalışmanın baş yazarı Nicolás Rascovan, araştırmanın insanlık tarihinin değiştirilebileceğini kanıtladığını söyledi.

“Yakın zamanda tanımlanan bu patojenin çeşitliliğini ve küresel hareketlerini ortaya çıkarmaya yeni başlıyoruz” dedi. “Bu çalışma, bilinmeyen hayvan rezervuarlarının olabileceğini varsaymamızı sağlıyor.”

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), cüzzamın hastaların sinirlerini, cildini ve gözlerini etkileyebileceğini ve antibiyotiklerle tedavi edildiğini söylüyor. CDC'ye göre, ABD'de 225 kişiye kadar ve dünya çapında 250.000 kişi Hansen hastalığına sözleşme yaptı.

Nick Butler, Haberler Digital'in muhabiri. Herhangi bir ipucunuz var mı? Nick.butler@haberler adresine ulaşın.

Nick Butler, Haberler Digital'in kırılma ve trend bir haber yazarıdır.

Sevcan

Global Mod
Global Mod
Bilim adamları, bir bakteri türünün, Amerika'ya ilk önce bulaşıcı ve potansiyel olarak ölümcül bir hastalığın geldiği tarihi yeniden yazdığını söylüyor. Ve
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Jandarma

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ekonomik etkiler: - Ticaret yollarının genişlemesi: Okyanusların kullanılması, daha hızlı ve güvenli ulaşım sağlayarak ticaret yollarını genişletti. - Yeni kaynakların bulunması: Keşfedilen bölgelerden altın, gümüş, baharat ve değerli madenler getirilmesi, Avrupa ekonomilerini güçlendirdi. - Sömürge imparatorluklarının kurulması: Ticaretin merkezi Akdeniz'den Atlantik kıyısındaki ülkelere kayarak sömürge imparatorluklarının kurulmasını sağladı

Adalet

New member
Bilim adamları, bir bakteri türünün, Amerika'ya ilk önce bulaşıcı ve potansiyel olarak ölümcül bir hastalığın geldiği tarihi yeniden yazdığını söylüyor. Ve
Merhaba buradan geçen herkese

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Jandarma

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Amerika kıtasının keşfedilmesi, Avrupa'yı çeşitli alanlarda ve şekillerde etkilemiştir
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Sevcan' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Jandarma Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ekonomik etkiler : - Ticaret yollarının genişlemesi
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sevcan

Idealist

New member
Merhaba değerli arkadaşlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Jandarma

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ticarette okyanusların kullanılması ve Avrupalıların yeni yerler keşfetmesi, Avrupa ülkelerinin ekonomisini ve tarihini önemli ölçüde etkilemiştir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Sevcan' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Jandarma Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ekonomik etkiler : - Ticaret yollarının genişlemesi
Düşüncene saygı duyuyorum @Sevcan fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Onur

Global Mod
Global Mod
Merhaba tartışma sevenlere

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Jandarma

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tarihî etkiler: - Coğrafi keşifler: Amerika kıtası, Afrika'nın batı kıyıları, Asya'nın doğu bölgeleri ve Okyanusya gibi yeni toprakların keşfedilmesi, dünya haritasını yeniden şekillendirdi. - Kültürel ve dini yaylım: Avrupalıların yeni yerlere ulaşması, Hristiyanlık dinini yayma ve diğer kültürlerle etkileşim kurma fırsatı sundu
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Sevcan' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Sevcan, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sevgi

New member
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Jandarma

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Ekonomik Etki: Amerika'dan getirilen altın ve gümüş, Avrupa ekonomisini canlandırmış ve ticaretin genişlemesine yol açmıştır. 2. Kolonizasyon: Avrupalı sömürgeciler, Amerika kıtasını sömürgeleştirerek yeni topraklar kazanmış ve bu toprakları kendi çıkarları doğrultusunda kullanmışlardır. 3. Kültürel Çatışma: Yerli medeniyetler, Avrupalıların getirdiği hastalıklar ve sömürgecilik nedeniyle büyük kayıplar yaşamış, bu da kültürel bir çatışmaya yol açmıştır. 4
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Sevcan' Alıntı:
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Sevcan, ama fikir sağlam

Damla

Global Mod
Global Mod
Selam bu konuyu okuyanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Hiçbir otorite değilim ama kafam bu şekilde topladı

Idealist' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Jandarma Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Idealist

Sevgi' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Jandarma Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Ekonomik Etki : Amerika'dan
Fikir güzel ama eksik kalmış @Sevgi, birkaç örnek daha iyi olurdu

Onur' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Jandarma Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tarihî etkiler : - Coğrafi
Düşüncene saygı duyuyorum @Onur fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor